De onderwaterwereld van Dominica

Dominica is een waar duikersparadijs, met adembenemende vergezichten vanaf de bergen en een onderwaterwereld om van te watertanden.Zeepaardje - DominicaDe westkust van het eiland is het populairst onderduikers, maar ook in het noorden en zuiden vind je schitterende duikplekken.

Aan de zuidkant van Dominica ligt Soufrière Bay, een ondergelopen krater van een oude vulkaan.
Duikers kunnen de ondiepe riffen verkennen, die de rand van de krater vormen, of verder afdalen langs de flanken van de vulkaan. Duikscholen nemen duikers ook wel mee buiten de baai, naar plekken zoals Scott's Head Pinnacle.
Net ten westen van Scott's Head ligt Swiss Cheese, bestaande uit drie swim-throughs en bogen, waaronder twee grote rostblokken die tegen elkaar aan leunen en zo een kerktorenachtige grot vormen, gevuld met blackbar soldierfish.

Alhoewel de duikplekken aan de zuidwestelijke punt van het eiland het bekendst zijn, is eigenlijk de hele westkust een goede duikplek.  Voor de westkust (vooral bij Salisbury Beach en Grande Savane) bevinden zich duikplekken waar riffen aflopen naar stijle wanden, zoals bij Rodney's Rock, Castaways Reef en Nose Reef.
In tegenstelling tot het zuiden vind je hier wel diepzeevissen als de gevlekte arendsrog en de regenboogstekelmakreel.

Duikplekken in het noordwesten van Dominica bieden een gevarieerde onderwatertopografie, zoals te zien is op plekken als Toucari Caves, met zijn honingraatvormige grotten met zwarte koraal en goudkleurige koraal. Ook kun je hier zeepaardjes en vliegende ponen zien zwemmen.

Walvis spotten

Potvissen zijn te zien voor de kust van Dominica tussen oktober en maart en de meeste duikscholen organiseren excursies om walvissen te spotten gedurende deze periode.

Zuikdkust van DominicaWeer
Dagtemperaturen variëren van 25 to 32 graden. Een oceaanwind tempert de tropische warmte en de temperatuur in de bergen is door de hoogte aangenaam koeler. De laagste temperaturen zijn waar te nemen tussen november en februari. Het regenseizoen valt tussen juli en oktober.

Watertemperatuur
Watertemperatuur varieert van 25 graden in de winter tot 28 graden in de zomer.

Zicht
Het onderwaterzicht varieert van 18 tot meer dan 30 meter.

 

 

 

Boeken?

Geïnteresseerd in een duikarrangement op Dominica?
Wij werken samen met meerdere duikscholen: voor gevorderden, maar ook voor beginners die hun PADI-license willen halen.

Neem contact met  ons op voor een prijsopgave.