Kalinagos indianen

De Kalinagos (Amerindianen uit Zuid-Amerika) zijn in het begin van de 14e eeuw op Dominica aangekomen en noemden het eiland toen Waitukubuli. Zij vochten met de Arawak die hier al sinds 400 voor Christus woonden.

Toen de Europeanen de Kalinagos ontmoetten, noemden zij hen Caribs en gaven het eiland de naam Dominica.

Ondanks hun hardnekkige weerstand tijdens de eeuwen van kolonisatie, zijn de Kalinagos uiteindelijk bezweken onder de tirannie van de Spaanse, Engelse en Franse kolonisten. Bij elk Europees offensief werden zij gedwongen hun onafhankelijkheid op te geven. In 1903, na langdurige onderhandelingen, opstanden en continue en venijnige protesten van de inwoners, kende Groot-Brittannië een gebied van 2000 hectare aan de Caribs toe. Met officiële ceremonieën is dit gebied erkend. Momenteel wonen er ongeveer 3500 Caribs op hun eigen grondgebied.

Zij leven volgens hun eigen gewoontes en er bestaat weinig verschil tussen hun manier van leven en dat van de andere inwoners van Dominica.

Kalinagos indianen

De voorouderlijke oorsprong van de Caribs ziet u terug in hun kennis van het manden-vlechten en in het bouwen van traditionele kano's.
U kunt hen herkennen aan de ovale vorm van hun gezicht en aan hun pikzwarte haar. U kunt hun etnische versieringen bewonderen en het bereiden van traditionele maaltijden bijwonen.