Per vliegtuig
Dominica heeft twee vliegvelden: het vliegveld van Canefield en het vliegveld van Melville Hall. Het vliegveld van Canefield ligt op 15 minuten van het centrum van de hoofdstad Roseau. De landingsbaan is hier slechts 1.000 meter lang, dus alleen kleine vliegtuigen voor regionaal verkeer kunnen hier landen.
Het vliegveld van Melville Hall ligt op anderhalf uur van Roseau. Alhoewel hier grotere vliegtuigen kunnen landen, is het geen internationaal vliegveld. Internationale vluchten uit de Verenigde Staten en Europa maken een tussenlanding op één van de andere internationale luchthavens in de Caraïben zoals Antigua, Barbados, Sint Maarten, Guadeloupe of Martinique.

Vanaf de Antillen
Vanaf Guadeloupe, Martinique, Antigua, Barbados , St Maarten en Santa Lucia vliegt u met de regionale vliegmaatschappijen BVI, Liat of Kingfisher Air Service naar Canefield of Melville Hall.
De Express des Iles is een snelle motor-catamaran die Dominica verbindt met de Franstalige buureilanden en Santa Lucia.

Vanuit Nederland
Vanuit Nederland kunt u met de KLM of Air France vliegen naar Guadeloupe, Martinique of St. Maarten. Vanaf deze eilanden kunt u weer met één van de regionale vliegmaatschappijen naar Dominica doorvliegen.

Vanuit Frankrijk
Air France, Corsair, et Air Caraibes verzorgen verbindingen met Guadeloupe en Martinique.

Tip: Om het mooiste uitzicht op het eiland te hebben tijdens uw vlucht: vliegend vanuit het noorden richting Canefield (bv. komend vanaf Santa Lucia), gaat u aan de rechterkant van het vliegtuig zitten. Komend vanuit het zuiden (vanaf Antigua), gaat u links zitten. Als u naar Melville Hall gaat, gaat u andersom zitten. Zo heeft u een schitterend uitzicht op het eiland!

Taxi
Op het hele eiland rijden taxi's. Zij zijn gemakkelijk te herkennen door de letters 'H', 'HA' of 'HB' op hun kentekenplaten. Voor de ritten van de luchthavens naar de stad bestaan officiële tarieven. Een rit van vliegveld Melville Hall naar Roseau kost ongeveer 75 USD; van het vliegveld van Canefield naar Roseau kost dit ca. 25 USD.

Autohuur
Om een auto te kunnen huren, zult u een tijdelijk rijbewijs moeten kopen voor 30 ECD (12 USD). Om dit rijbewijs te kunnen krijgen moet u tussen de 25 en 65 jaar oud zijn en minstens 2 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Er wordt aan de linkerkant gereden en de wegen zijn niet altijd goed onderhouden. Rij rustig aan en vooral: toeter in de bochten! Klik hier voor een kostenberekening van het huren van een auto.

Openbaar vervoer
Het openbaarvervoersysteem op Dominca bestaat in feite uit een groot aantal privé-bussen die alle bestemming aandoen. Roseau (de hoofdstad) heeft verschillende busstations van waaruit alle dorpen worden aangedaan. De tarieven bedragen tussen de 1,50 ECD en 10,25 ECD, afhankelijk van het traject. De bussen rijden met een hoge frequentie, maar niet 's nachts.

PS: Er treden regelmatig veranderingen op in de maatschappijen die van en naar Dominica vliegen en varen. Verken daarom zelf goed de mogelijkheden!